El Sykkel Test 2021

Av tektest.no

Det er mer i vinden enn noen gang å bruke elektrisk sykkel som fremkomstmiddel. Det kommer stadig flere modeller på markedet. Derfor var det på høy tid at vi gjorde en test for å se hvilke el-sykkel som er best i test!

I denne testen velger vi å fokusere på el-sykler som man bruker til daglig. Pendling til eller fra jobb, butikk eller ulike daglige ærend. Derfor har vi lagt vekt på disse egenskapene:

  • Batteri: Hvor stort er batteriet? Hvor lang tid tar det å lade? Hvor lenge varer det?
  • Motor: Hvor kraftig er motoren? Hvordan er drivkraften, spesielt i oppoverbakker.
  • Rekkevidde: Hvor langt kan den kjøre før den må lades omigjen?
  • Annet: Pris, vekt, app, og andre praktiske ting. Det er også varierende størrelser/vekt på syklene.

1. Giant 21 Explore E+ Smart GTS – El Sykkel

spesifikasjoner

Antall gir: 9stk

Gå til butikk

Best i test 2021

Motor: Giant 21 Explore E+ Smart GTS setter virkelig standarden for hvordan en el-sykkel skal være. Den har en veldig kraftig motor som trekker opp alle de bratte bakkene vi testet.

Batteri/rekkevidde: Batteriet har en angitt rekkevidde på opptil 120 km. Dette er ved normalt bruk og den holder nok ikke i 120 km i oppoverbakker. Vi fikk testet den skikkelig på landeveien og den gikk som en drøm. I løpet av 2 timer fikk vi ladet den opp til 80% av full kapasitet. Denne sykkelen har også mulighet for å lade i «batterisparingsmodus». Dette betyr at den lader saktere men at den skåner batteriet. En elektrisk sykkel har ikke godt av å bli ladet opp hver eneste gang. Rekkevidden på 120 km stemmer veldig bra og at den leverer det den lover.

Konklusjon: Dette er en veldig verdig vinner i vår store el-sykkel test. Dette er en kraftig sykkel som drar opp alle bakker i tillegg til en veldig god rekkevidde. Dette er en «smart el-sykkel» som er ett hakk over konkurrentene. Flere andre sykkel modeller har funksjoner som måler sykkel eller terreng, men denne har begge deler! I tillegg har den mulighet for tilkobling via app slik at man kan stille de forskjellige assistansemodusene selv. På den måten kan man tilpasse kraften etter egne behov. Det er også veldig enkelt å slå av alle funksjoner om man vil bruke den til trening.

Det er ingen tvil om at Giant 21 Explore E+ Smart GTS er best i test og får terningkast 6.

2. Scott SUB Park eRide Bosch A+ El Sykkel

Gå til butikk

Motor: Denne sykkelen har en kraftig motor som egner seg til bruk i by og på landeveien. Den har en kraftig Bosch motor som biter veldig godt i fra seg i oppoverbakkene.

Batteri: På denne sykkelen er batteriet på 500Wh og rekkevidden som oppgis er 150km. I manualen kan man lese at om en person veier 75kg så kan man forvente en rekkevidde på 65km. I vår test opplevde vi at dette var akkuratt i underkant med maks assistanse.

Konklusjon: Scott treffer veldig presist på den oppgidde rekkevidden. Den har en reell rekkevidde på i overkant av 70km med maks assistanse. + i boken til Scott for dette. Dette er en kvalitetssykkel som leverer solid på alle punkter. Marginale forskjeller gjør at denne kommer på andreplass i vår test.

3. Jason – El sykkel

Motor: Igjen så er dette en sykkel med en kraftig motor som er montert midt på stammen. Dette gjør at sykkelen har et lavt tyngdepunkt og et godt grep på veien. Denne kan brukes like godt i terrenget som den kan brukes på landeveien og i byen. Denne testet vi både i terrenget og landeveien. Alt vi kan si er at vi er veldig imponerte. Denne har en enorm drivkraft.

Batteri/rekkevidde: Sykkelen leveres med et Samsung lithiumbatteri på 504wh og 14Ah. Den har et stort og kraftig batteri som har en oppgitt rekkevidde på omtrent 100km. Denne står til forventningene og det tok lang tid før vi måtte lade den igjen.

Konklusjon: Dette er en velding anvendelig sykkel som også kan brukes i terrenget like godt som på landeveien. Er du ute etter begge deler så er denne perfekt for deg. Alt på denne sykkelen er veldig bra. Vi vil så absolutt anbefale denne sykkelen til både unge og de som er litt eldre. Denne fungerer godt til alle formål.

4. Electra Loft Go – El sykkel

Motor: Dette er en sykkel som har imponert oss veldig. Det er liten tvil om at dette er en sykkel som er laget for bykjøring. Det merkes at den bruker litt batteri når den møter motstand. Denne er perfekt for flater der man sykler på asfalt eller brostein.

Batteri/rekkevidde: Som nevnt så merkes det at den bruker en del batteri når den møter motstand i bakker. Vi synest det var litt merkelig at produsenten oppga en rekkevidde på 40-120 km på et fulladet batteri – men det det forstod vi bedre etter testen. På flater kan denne nå veldig langt, men når den ble utsatt for litt mer kupert landskap merket vi fort at den ble tappet for batteri.

Konklusjon: Som sagt er dette en sykkel som passer aller best i by med flatt terreng. Med en gang det blir litt mer ujevnt terreng så er den mindre behagelig å kjøre. Dempingen i sykkelen er fraværende. Den drar godt på flatene og der er batterilevetiden bra, den drar også godt i bakkene, men da merkes det godt på batterilevetiden. Vi er godt fornøyde med sykkelen i sin helhet, men noen ting gjør at den trekkes litt ned her og der. Derfor havner den på en 4.plass i vår test.

5. Superior eXR 6070 Touring – El sykkel

Motor: Motoren I denne sykkelen har tre forskjellige moduser for assistanse i motbakker. På det høyeste nivået trengte man i ta i svært lite i motbakkene. Denne sykkelen tok seg fint av alle bakkene vi testet og vi opplevde motoren som veldig god.

Batteri/rekkevidde: Selve batteriet på denne sykkelen er på 504Wh. Batteriet er integrert i sykkelen og har en spenning på 36V. Det følger med en smartlader på 2A som gjør at en skåner batteriet mest mulig. Det som trekker litt ned med denne sykkelen er at batterilevetiden ikke er den beste. Det er forventet at at batteriet er nede på 60% etter 1000 ladinger. Dette er et stort tap av kapasitet sammenliknet med andre sykler i samme klasse.

Konklusjon: Dette er en veldig solid sykkel som leverer bra på alle områder. Det eneste som trekker ned er batterilevetiden. Vi er litt skuffet over at batterilevetiden blir såpass redusert for en sykkel i denne prisklassen. Det er grunnen til at den havner på 5.plass i vår test.