Air Fryer Test 2021

Air Fryer Test 2021

Av Tektest.no

Vi har testet de beste Air Fryers på markedet og kommet frem til en liste over de 5 beste. 

Airfryere er et sunnere alternativ til de tradisjonelle frityrkokere som bruker mye olje under tilberedning. Airfryere tilbereder i stedet matvarene med varmluft og betraktelig mye mindre olje enn hva de tradisjonelle frityrgrytene bruker. På grunn av funksjonalitet men også forskjellen i hvor sunn den er sammenlignet med tradisjonelle frityrkokere, har gjort AirFryers til et superpopulært produkt de siste par årene.

Formålet med denne testen er å gi deg en god oversikt over de Airfryerne som vurderes som de beste ifølge ekspertene. I denne artikkelen samler vi altså testresultater og viser deg hvilke forhandlere som selger modellene billigst.

Her er vår topp 5 liste over AirFryers for 2021:

1. Kyvol Epichef Airfryer 5.7l

2990,- | GÅ TIL BUTIKK

Kyvol har etterhvert blitt et stort merke innenfor Airfryer-verden og deres nyeste modell bærer preg av dette! 

Airfryeren har stor plass – her får man plass til mye mat! Hele 2.3kg mat fikk vi oppi kurven. Kyllingen vi lagde ble så og si perfekt. Den var crispy, men samtidig saftig god på smak. Pommes friten ble også perfekt stekt!

Kyvol-familien av frityrkokere har lenge vært favoritter i markedet – og hvis du er ute etter en maskin for enkel steking, er denne vanskelig å slå. Den har en enorm kurv – faktisk vil en liten kylling passe inn der og blir deilig, med juice som dreneres bort i bunnen av pannen.

Det er definitivt valget ditt om du vil ha kraft, fart og nok plass til å få en familiemiddag på bordet raskt. Kontrollene er intuitive, med en digital dreiebryter som justerer temperatur samt touch-display, tidsinnstillinger, og en rekke forhåndsinnstillinger som gjør det enkelt å bruke. Appen som medfølger er toppen på kransekaken. Den er superenkel å bruke og har over 100 oppskrifter som kan aktiveres ved ett enkelt klikk!

Siden dette er en frityrkoker i kurvskuff, er det lurt å sjekke innholdet under tilberedningen. Dette blir svært enkelt med Kyvol Epichef, da den har et meget praktisk design med vindu i front – dette gjør at man enkelt kan følge med på stekeprosessen! Stille, kraftig og enkel å bruke, dette er definitivt en av de beste airfryere vi har testet!

Oppsummert er dette en perfekt AirFryer for alle som trenger litt plass. Den er av robust kvalitet og ser pen ut – vinduet i fronten skiller seg veldig ut og har i tillegg en funksjon. Har alle innstillingene som trengs. Vi kan varmt anbefale dette produktet!

2.PRINCESS FRITYRKOKER DE LUXE 4,5L

999,- | GÅ TIL BUTIKK

For en AirFryer med så stor kapasitet er Princess Frityrkoker De Luxe 4,5L overraskende kompakt. Denne AirFryeren vil ikke se malplassert på kjøkkenet. Princess er kanskje ikke et merke du kjenner igjen. Det er et nederlandsk firma som spesialiserer seg på små kjøkken- og husholdningsapparater.

Princess Frityrkoker De Luxe en kapasitet som er stor nok til å tilberede for familier og har digitale berøringsskjermkontroller som lar deg enten velge fra forhåndsprogrammerte innstillinger eller som lar deg justere tid eller temperatur manuelt. Dens matlagingsevner er over gjennomsnittet sammenlignet med andre konkurrenter, men dets brede utvalg av alternativer og innstillinger og dets enkle design er med på å løfte stillingen litt.

Princess Frityrkoker De Luxe er et veldig godt alternativ til en rimelig pris. Vi har siden eksperimentert med manuell innstilling av frityrgryten og funnet ut at chips som ble tilberedt på en lavere temperatur i lengre tid ga betydelig bedre resultater. Tilsvarende var kyllingvinger med de forhåndsprogrammerte innstillingene litt tørre på innsiden, men hadde sprø, smakfull utside.

Oppsummert er dette et veldig bra produkt. Til 999,- så er dette den billigste i vår test og absolutt en av de beste. Vi anbefaler!

3. Gourmetmaxx AirFryer 4.5l

1290,- | GÅ TIL BUTIKK

AirFryeren fra merket Gourmetmaxx er relativt ukjent for de fleste – også for oss. Derfor var det overraskende at denne AirFryeren skulle score høyt i vår test. Denne passer perfekt til en mindre familie som ikke ønsker seg det aller mest fancy som er på markedet!

Gourmetmaxx AirFryeren er veldig enkel i bruk. Det eneste man trenger å gjøre er å vri på hvilke grader man ønsker og hvor mange minutter man ønsker at den skal steke. Det følger med 5 forhåndsinnstillinger og en enkel brukermanual og oppskriftsbok. Skuffen og risten kan vaskes i oppvaskmaskinen, dette er et stort pluss da det gjør rengjøringen veldig enkel!

Med 4.5l kapasitet så får man plass til mye mat. Samtidig er ikke AirFryeren for stor, noe som gjør at den ikke tar opp for stor plass i skapet eller på kjøkkenbenken.

Denne AirFryeren gjorde det skarpt på all maten vi testet, men imponerte oss spesielt med kyllingen. Kyllinglårene var veldig saftige etter 30 minutter på 200 grader i det automatiske programmet. Resultatet var sprøtt på utsiden, jevn varme i kjøttet, og med en indre temperatur på 95 grader. Vi snakket med en profesjonell kokk og fikk beskjed om at selv ikke de som har dette som yrke klarer dette like bra!

Oppsummert er dette en veldig god AirFryer. Den er veldig enkel i bruk og vi tør påstå at selv ungene vil klare å tilberede måltider i denne. Resultatet fra matlagingen og den enkle rengjøringen gjorde at denne klatret på listen. Den kunne hatt flere ‘fancy’ detaljer som touch skjerm og flere forhåndsinnstillinger, men dette er en smak og behag sak.

4. Philips Essential XL

2119,- | GÅ TIL BUTIKK

Philips XL Premium Airfryer: Philips XL airfryer drives av en 2225 watt motor og kan nå en makstemperatur på 200 grader.

Den leverte gode resultater på alle punkter og vi var meget fornøyde med funksjonene og ikke minst maten som ble tilberedt. Med Phillips får du kvalitet, og en robust airfryer som steker crispy og smakfulle retter.

Kapasitet: Philips sin XL airfryer lever opp til navnet sitt. Her får du en airfryer med stor kapasitet. Du kan tilberede så mye som 1.3 kg mat, noe som tilsvarer ca. 7 liter i matkurven. Du kan altså lage mye mat til flere personer samtidig. Maten vi lagde ble crispy og med veldig god smak.

Andre funksjoner: Designet på Philips air fryer er veldig elegant, men den tar selvfølgelig litt plass på kjøkkenbenken. Man kan justere tempepraturen fra 40 ° C opp til 200 ° C etter behov. Det følger også med en oppskriftsbok.

Oppsummert: Philips XL Premium Airfryer er robust og av topp kvalitet. Den gjorde det veldig bra på de aller fleste testene. Det trekker litt ned at den kommer med lite tilbehør i tillegg til litt få innstillinger. Men alt i alt er dette ett veldig bra produkt som vi kan anbefale på det varmeste.

5. OBH Nordica Easy Fry Deluxe

1189,- | GÅ TIL BUTIKK

Det er ingen tvil i at Easy Fry Deluxe Airfryr fra OBH Nordica gjør en fin figur i når det blir gjort en helhetsvurdering av produktet. Det er mange gode egenskaper i denne AirFryeren og gjør at den kommer inn blant topp 5 i vår test!

OBH Nordica AirFryeren kan lage mat til opptil 6 personer. Den har bra kapasitet men er også ganske stor og tar opp en del plass. 

Denne airfryeren fra OBH Nordica gir deg muligheten til å bestemme temperatur og hvor lang prosessen skal være selv. Her kan du velge mellom en temperatur på 80 °C og 200 °C, og en tidsperiode på mellom 0 og 60 minutter. Det er veldig praktisk, siden vi alle har forskjellige preferanser for hvordan vi liker maten vår.

I vår test laget denne veldig god mat i likhet med det andre i testen. Vi fikk sprø og deilig pommes frites og kyllingen ble helt perfekt stekt. 

Oppsummert så er dette et veldig bra produkt. Til bare 1189,- er den blandt de billigste som er med i vår test. Vi anbefaler!

Hvorfor velge air Fryer?

AirFryers står i en sunnere kontrast til de tradisjonelle frityrgrytene hvor maten blir tilberedt med store mengder olje. Man kan spare omkring 80% fett ved å bruke en AirFryer.

Det er spesielt populært å lage pommes frites med en airfryer da fettinnholdet her er på under 3%. Til sammenligning inneholder den samme retten tilberedt i en vanlig ovn 9% fett, i en mikrobølgeovn 13% fett og i en frityrgryte 14% fett, så forskjellen er veldig tydelig.

I tillegg til pommes frites er det mulig å tilberede mange andre typer retter med de fleste airfryerne. Deriblant teller kylling, kjøtt, fisk, grønnsaker, bakverk og supper. Man kan gjerne krydre retten i airfryeren med eget valg av krydder og urter.

Å bruke en airfryer er også en trygg måte å lage mat på, for når det brukes lite olje så kan den heller ikke sprute rundt på kjøkkenet. Olje kan raskt brenne forbrukeren og gi hudskader. Dessuten er de fleste airfryere lukket under tilberedningen og er forholdsvis kjølige på utsiden slik at man ikke brenner seg dersom man kommer borti ved uhell.